Hlavní obsah

České spořitelně stoupl zisk na 12 miliard

Největší tuzemské bance podle počtu klientů České spořitelně za letošní tři čtvrtletí stoupl čistý zisk o 7,1 procenta na 11,9 miliardy korun. Provozní zisk se ale snížil o 6,1 procenta na 15,2 miliardy korun. Meziročně se zvýšily vklady klientů i poskytované úvěry, informovala v pátek mluvčí spořitelny Kristýna Havligerová.

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

„Úroveň dosaženého zisku vnímám v současných tržních podmínkách nízkých úrokových sazeb a velkého tlaku regulace jako úspěch. K dobrým výsledkům pomohla především kvalita úvěrového portfolia a díky efektivnějším procesům se nám daří udržet trend snižování provozních nákladů,“ řekl Tomáš Salomon, předseda představenstva České spořitelny.

Zdůraznil, že společnost získala rekordní objem nových hypoték, který přesáhl 40 miliard korun. K nárůstu zisku přispěl také jednorázový výnos z prodeje akcií společnosti Visa Europe.

Českou spořitelnu vlastní rakouská Erste Group, která za tři čtvrtletí vydělala 1,18 miliardy eur (31,9 miliardy korun).

Ve čtvrtek zveřejnila výsledky z velkých tuzemských bank už Komerční banka. Za devět měsíců jí stoupl meziročně čistý zisk o 7,7 procenta na 10,6 miliardy korun. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám