Hlavní obsah

Britové zmrazili účty ruské státní televize Russia Today

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Britská banka NatWest v pondělí zmrazila účty ruské vícejazyčné státní televize RT (dříve Russia Today), která vysílá především v zahraničí. Informoval o tom server televize BBC.

Foto: Maxim Zmeyev, Reuters

Provoz RT je hrazen z ruského státního rozpočtu.

Článek

„Proti rozhodnutí se nelze odvolat. Ať žije svoboda projevu,“ napsala šéfredaktorka stanice Margarita Simoňjanová. RT tvrdí, že banka svůj krok nijak nevysvětlila.

Zmrazení účtů přišlo den poté, co Velká Británie a USA varovaly, že mohou na Rusko uvalit nové sankce, pokud bude pokračovat v bombardování syrského Aleppa.

RT už byla trestána za tendenční zpravodajství

Stanice provozovaná Kremlem v minulosti dostala pokutu od britské rady pro televizní a rozhlasové vysílání Ofcom za tendenční zpravodajství o konfliktech na Ukrajině a v Sýrii.

Stanice mimo jiné odvysílala informaci, že BBC nechala pro účely svého válečného zpravodajství ze Sýrie „sehrát“ útok chemickými zbraněmi. BBC podala k Ofcomu stížnost s tím, že šlo o lživá tvrzení. Rada dala BBC za pravdu.

RT je vícejazyčná ruská televize fungující od roku 2005. Do roku 2009 působila pod jménem Russia Today. Její provoz je hrazen z ruského státního rozpočtu.

Reklama

Výběr článků

Načítám