Hlavní obsah

Strojírenská ČKD Praha DIZ je v úpadku. Přela se s Prahou kvůli Blance

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražský městský soud v pátek prohlásil úpadek strojírenské firmy ČKD Praha DIZ. Návrhu věřitelů firmy nikdo neodporoval, sama společnost se koncem srpna k insolvenčnímu řízení připojila. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku.

Foto: Mapy.cz

ČKD Praha DIZ

Článek

ČKD Praha DIZ vedla spor s pražským magistrátem o platby za práce na tunelu Blanka, arbitrážní soud před necelými třemi týdny rozhodl, že Praha firmě požadovaných zhruba 1,7 miliardy korun nemusí zaplatit. [celá zpráva]

Insolvenčním správcem soud stanovil pražskou advokátní kancelář Zrůstek, Lůdl a partneři. Zároveň mu soud uložil, aby do 22. listopadu předložil soudu zpracovaný seznam přihlášených pohledávek. Přezkumné projednání přihlášených pohledávek soud svolal na 16. prosince.

Zásah protikorupční policie 

Strojírenská společnost ČKD Praha DIZ je jednou z firem holdingu ČKD Group, který ovládá miliardář Petr Speychal. Jednomu z nejbohatších Čechů patří i hokejová Sparta.

Insolvenční řízení se společností ČKD Praha DIZ zahájil pražský městský soud počátkem června.

Návrh soudu podala firma INEL-Market, která vůči ČKD Praha DIZ uplatňuje pohledávku za dodávky pro spalovnu komunálního odpadu Chotíkov na Plzeňsku.

V polovině letošního května v sídle firmy ČKD Praha DIZ zasahovala protikorupční policie, která prověřovala možné daňové podvody.

Do insolvenčního řízení kvůli podezření z trestné činnosti v červenci vstoupili pražští žalobci. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám