Hlavní obsah

Žluté vlaky RegioJet skončily poprvé za celý rok v zisku

Novinky, tov

Soukromý železniční dopravce RegioJet loni vydělal 40,9 miliónů korun. V zisku skončil poprvé od roku 2011, kdy v září zahájil provoz. Vyplývá to z konečných auditovaných hospodářských výsledků za rok 2015, o kterých ve středu informoval mluvčí dopravce Aleš Ondrůj.

Foto: Student Agency

Vlak RegioJet

Článek

Tržby RegioJet loni vzrostly o 37 procent na 718,5 miliónu korun. Předloni dopravce ze skupiny Student Agency podnikatele Radima Jančury prodělal 42 miliónů.

"Zisku se podařilo dosáhnout díky snižování nákladů na jednu sedačku. Vlaky jezdí průměrně obsazené z 80 procent, loni přibylo cestujících o čtvrtinu a díky pořízení nových vagónů jezdí některé soupravy až třináctivozové," uvedl Jančura.

RegioJet loni přepravil na svých trasách v ČR a na mezinárodních spojích na Slovensko celkem 3,01 miliónu cestujících. Ve srovnání s rokem 2014 se jedná o nárůst o 620 tisíc, tedy o 26 procent.

I za letošní rok pak RegioJet předpokládá ziskové hospodaření v obdobné výši jako v roce 2015 s tím, že u tržeb a počtu cestujících předpokládá nárůst o čtvrtinu.

"Celkový růst počtu cestujících v letošním roce očekáváme ve výši přibližně 25 procent. Je to jednak díky rozšíření služeb na trase Praha - Košice, kde jsme aktuálně největším dopravcem; stejně jako díky naší nové lince vedoucí do Starého Města, Přerova a na Zlínsko," dodal Jančura.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám