Hlavní obsah

Za sesuv na dálnici D8 prý může kamenolom, Ťok chce po firmě miliardu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za sesuv na dálnici D8 může provoz kamenolomu v sousedství dálnice, který byl špatně zabezpečený, tvrdí ministerstvo dopravy, které chce miliardovou škodu vymáhat po jeho majitelích, společnosti Kámen Zbraslav. Uvedl to v pátek server Aktuálně.cz s odvoláním na výsledky posudku, který si nechalo ministerstvo zpracovat.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Sesuv na D8 na archivním snímku

Článek

Kámen Zbraslav už od úřadu výzvu k zaplacení dostala, podle právního zástupce společnosti Petra Sedláčka ale zaplatit nehodlá.

Loni v červnu se po vydatných deštích utrhla masa půdy a kamení o ploše 400 krát 600 metrů a přeťala trasu rozestavěné dálnice na sever.

Mluvčí ministerstva dopravy Tomáš Neřold nechtěl sdělit podrobnosti. Jen obecně řekl, že stát udělá vše "v mezích zákona."

V pondělí má ministr Dan Ťok (ANO) přímo na místě závalu tiskovou konferenci, kde chce oficiálně oznámit další postup.

Posledním dnem, kdy je možné viníka vzniklé situace žalovat, je úterý 7. června.  Už v pátek podalo trestní oznámení na neznámého pachatele stínové ŘSD, které založil majitel Student Agency Radim Jančura. Trestní oznámení připravují i aktivisté z ekologického sdružení Děti Země.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám