Hlavní obsah

Leo Express přidá k jízdenkám dražších tříd odvoz taxíkem z nádraží. Ale jen v noci

Novinky, tov

Soukromý dopravce Leo Express začne od června vozit cestující z byznys a premium třídy zdarma z vlakového nádraží domů. Službu nejprve otestuje u nových večerních spojů mezi Prahou a Ostravou, informovala v pondělí mluvčí Leo Express Petra Valentová.

Foto: archiv LEO EXPRESS

Vlak Leo Express

Článek

„Objednávka odvozu bude probíhat přímo na palubě, odvoz pak bude na cestující čekat na nádraží,” uvedla mluvčí.

Konkrétní společnosti, které by měly službu zajišťovat, firma dosud vybírá. Pokud bude o službu zájem, plánuje její rozšíření koncem roku. Konkurence stejnou službu nenabízí, České dráhy ale poskytují v některých stanicích slevy nebo garantované ceny v rámci služby ČD Taxi.

Jednosměrnou jízdenku Praha – Ostrava v byznys třídě jde u Leo Expressu pořídit od 430 korun, premium vyjde i více než na tisíc korun.

Leo Express nabídne službu v pilotním projektu u nového páru večerních spojů mezi Prahou a Ostravou. Spoj z Prahy bude vyrážet denně ve 20:52 s dojezdem do Ostravy o půl jedné v noci. Spoj z Ostravy bude vyjíždět denně v 19:55 s dojezdem do Prahy o půl dvanácté.

Na trase z Prahy do Ostravy konkurují státním Českým drahám dva soukromí dopravci – vedle Leo Expressu ještě RegioJet Radima Jančury.

Leo Express, který patří podnikateli Leoši Novotnému, loni snížil ztrátu na 67 miliónů korun ze 135 miliónů v roce 2014.

Anketa

Využili byste odvoz taxíkem z nádraží domů?
Ano
96,3 %
Ne
3,7 %
Celkem hlasovalo 107 čtenářů.

Související téma:

Foto: LEO Express

Šéf LEO Expressu Leoš Novotný

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám