Hlavní obsah

Leo Express začne posílat autobusy na Ukrajinu

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soukromý dopravce Leo Express spustí v půlce října na jeho vlaky navazující autobusové spojení z Košic do ukrajinského Mukačeva. Firma tak po Slovensku a Polsku vstupuje na další zahraniční trh. Ve čtvrtek to oznámila mluvčí firmy Petra Valentová.

Foto: Leo Express

Autobus Leo Express

Článek

Z Košic na Ukrajinu bude Leo Express od 16. října posílat stejný typ autobusů, jaké nyní jezdí mezi Prahou a Českým Krumlovem nebo Ostravou a polským Krakovem. Autobusy pojedou přes slovenské příhraniční město Michalovce.

„Chceme přiblížit region západní Ukrajiny, která má k Česku historicky blízko. Region Podkarpatské Rusi je zajímavý jak z pohledu turistického potenciálu, tak z pohledu pravidelné dopravy za pracovními příležitostmi,“ uvedl Peter Koehler, šéf Leo Express pro střední a východní Evropu společnosti LEO Express.

Autobus bude jezdit každý den z Mukačeva v šest večer místního času, večer lidé přestoupí na vlak v Košicích a do Prahy dorazí po osmé ráno. Z Prahy pojede vlak ve 14:35, v Mukačevu bude autobus v 5:40. Cena jízdenek bude začínat na 21 eurech (570 korun).

Leo Express založil Leoš Novotný v roce 2012. v letošním prvním pololetí firma snížila ztrátu na 38 miliónů korun z 63,6 miliónu o rok dřív.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám