Hlavní obsah

Čínský konkurent Uberu míří na americkou burzu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na americkou burzu se po internetovém obchodu Alibaba chystá vstoupit další velká čínská firma. Provozovatel alternativní taxislužby Didi Chuxing, který je na svém domácím trhu hlavním konkurentem americké společnosti Uber, připravuje uvedení vydání akcií v USA v roce 2018, řekl agentuře Reuters informovaný zdroj.

Foto: Jason Lee, Reuters

Prezidentka Didi Chuxing Jean Liu na tiskové konferenci v Pekingu

Článek

Primární veřejná nabídka Didi na newyorské burze by byla nejvýznamnějším vstupem čínské firmy na americký trh od roku 2014, kdy tam prodal své akcie čínský internetový gigant Alibaba Group. Didi má nyní tržní hodnotu kolem 25 miliard dolarů (597 miliard korun).

Společnost uvedení svých akcií na čínských burzách vyloučila, uvedla informovaná osoba, která si nepřála být jmenována. V Číně čeká na schválení primární emise na místním trhu takřka 800 firem a bylo by těžké odhadnout, kdy by se tato transakce mohla uskutečnit.

Firma nyní plánuje získat od investorů na další rozvoj tři miliardy dolarů. Jednou miliardou dolarů k tomu na počátku května přispěla přední americká technologická společnost Apple.

Didi Chuxing je dominantním hráčem na čínském trhu se sdílenou jízdou. Denně zajistí více než 11 miliónů jízd, což představuje 87 procent čínského trhu v tomto segmentu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám