Hlavní obsah

ČSA a Air Berlin si budou vzájemně prodávat letenky

Novinky, tov

České aerolinie a druhá největší letecká společnost v Německu Air Berlin se dohodly na vzájemném prodeji letenek na vybrané lety. ČSA tak budou na základě takzvané spolupráce na bázi sdílení kódů nabízet lety německého dopravce do Berlína či na Island. Naopak Air Berlin bude prodávat letenky na spoje ČSA do Německa, Ostravy a Košic, oznámil mluvčí ČSA Daniel Šabík.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo Air Berlin

Článek

„Naše nová spolupráce se společností Air Berlin přináší německým zákazníkům především vylepšení spojení mezi Německem a Českou republikou a širší výběr destinací ve střední a východní Evropě. Přispěje k posílení obchodních pozic a nárůstu prodejů obou společností na českém i německém trhu. Současně se díky tomu vrací Berlín do sítě i obchodní nabídky ČSA,“ řekl předseda představenstva Českých aerolinií Jozef Sinčák.

Letenky jsou od středy v prodeji na internetových stránkách www.csa.cz a www.airberlin.com.

České aerolinie přidají do letového řádu denní letecké spojení mezi Prahou a Berlínem provozované společností Air Berlin. Svůj OK kód budou mít ČSA také na všech spojích do Keflavíku na Islandu, které provozuje z Berlína, Düsseldorfu i Hamburku Air Berlin a které navazují na přílety ČSA z Prahy.

„Čeští turisté díky tomu získají v hlavní letní sezóně plynulé spojení Prahy s Keflavíkem bez nutnosti dlouhého čekání na přestup,” dodal mluvčí ČSA Šabík.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám