Hlavní obsah

Prodeje aut v Česku dál rostou, duben byl rekordní

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prodej nových osobních aut v Česku se od začátku roku do konce dubna meziročně zvýšil o 12 procent na 82 729 vozů. V dubnu zákazníci zaregistrovali 23 131 nových aut, což je měsíční rekord od začátku sledování v roce 2004. Uvedl to ve středu Svaz dovozců automobilů.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nejprodávanější značky vozů v Česku

Článek

Nejprodávanější je za období leden až duben značka Škoda s 27 925 registrovanými vozy, což představuje podíl na trhu 33,8 procenta. Následuje Volkswagen s prodejem 7866 aut a Hyundai, který prodal 6198 vozů. Na dalších místech skončily značky Ford, Dacia a Peugeot.

Nejprodávanějšími modely jsou Škoda Octavia s 9695 prodanými vozy, druhá je Fabia se 7536 vozy a třetí Rapid s 3797 kusy. Na dalších příčkách skončily Škoda Superb a Hyundai i30. Téměř tři čtvrtiny prodaných aut nakoupily firmy.

Z hlediska pohonu mělo 54 procent prodaných osobních aut benzínový motor. Diesely tvořily 43,5 procenta. Podíl prodaných aut na CNG přesáhl jedno procento, půl procenta bylo elektrických hybridů.

Registrace lehkých užitkových aut vzrostly oproti loňskému roku o čtyři procenta na 5718 vozů. První je Ford s 904 vozidly, následují Fiat a Peugeot.

Kategorie motocyklů zaznamenala pokles o necelé jedno procento na 5188 prodaných strojů. První je Honda se 773 prodanými motocykly, následuje Maxon a třetí skončila Yamaha.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám