Hlavní obsah

Čínská firma postaví v Sokolově továrnu za miliardu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínská společnost Shijiazhuang Zhongxing Machinery investuje v Sokolově přes miliardu korun do výstavby nové továrny na disky do aut a zemědělských strojů. Ve čtvrtek podepsala smlouvu o investici se strojírnami Czech Industry Group (CIG), v jejichž areálu továrna vyroste.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Jde o investice přes jednu miliardu korun do výstavby továrny v Sokolově v našem areálu, kde bude používána nejnovější technologie na výrobu disků do automobilů. Naším partnerem je největší čínský holding na výrobu disků pro auta a zemědělské stroje," řekl ve čtvrtek předseda správní rady CIG Miroslav Ivan.

Společnost Czech Industry Group vznikla přejmenováním někdejších Sokolovských strojíren. Loni společnost získala nového vlastníka, kterým je VAL Invest.

Memorandum o této investici podepsali letos v lednu v Číně zástupci Karlovarského kraje, nepatří tedy do balíku investic v udávané hodnotě až čtvrt biliónu korun, představené po březnové návštěvě ČR čínského prezidenta Si Ťin-pchinga na webu Pražského hradu. [celá zpráva]

Sokolovsko trápí vyšší nezaměstnanost

Podle starosty Sokolova Jana Picky (ČSSD) je dohoda o investici pro město velkým přínosem. "Mělo by tam vzniknout 100, postupně až 200 pracovních míst. Navíc ve firmě, která byla vždy strojařská. Pro Sokolov a okolí je každé pracovní místo přínosem," uvedl.

V Karlovarském kraji byla na konci března míra nezaměstnanosti 6,9 procenta, na Sokolovsku je to ale 8,6 procenta. Do budoucna navíc postupně utlumuje své provozy největší zaměstnavatel v regionu, Sokolovsku uhelná.

Další čínská továrna vyrůstá u Chebu, budou zde vyrábět tlumiče do aut. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám