Hlavní obsah

Veterináři zabavili 23 tun kuřecího masa z Brazílie

Veterináři spolu s celníky a finanční správou zabavili ve Zlínském kraji minulý týden 23 tun mražených kuřecích prsou z Brazílie. V Olomouckém kraji zabavili přibližně 540 000 vajec z Polska. V úterý o tom informoval mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Pejchal.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Veterináři zjistili u dodávky masa z Brazílie nedostatky v průvodní dokumentaci. "Další předem nahlášený kamión na místo již nedorazil. Nelze vyloučit, že tomu tak bylo na základě předchozí informace a kvůli obavám dovozce z další kontroly," řekl Pejchal.

Zboží dovážely firmy sídlící v Praze přes Nizozemsko. Nyní je kuřecí maso uskladněné v mrazírenském skladu v Kunovicích.

Na Olomoucku veterináři zajistili vejce ve skladech dvou obchodních řetězců. "Kontrolou bylo zjištěno, že na obalech chybějí některé povinné údaje, jako například informace o tom, kde byla vejce vytříděna a zabalena," uvedl Pejchal. Nejvyšší pokuta za porušení podmínek obchodování je milión korun.

Podle mluvčí Generálního finančního ředitelství Petry Petlachové šlo o daňový únik. "Finanční správa realizovala v minulém týdnu kontrolně-exekuční akci, v rámci které zajistila majetek k úhradě odhaleného daňového úniku v řádech miliónů korun," řekla bez dalších detailů.

Anketa

Kupujete mražené kuřecí maso?
často
9,4 %
jen, výjimečně
12 %
kupuji jen chlazené
62,3 %
kuřecí maso nekupuji
16,3 %
Celkem hlasovalo 350 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám