Hlavní obsah

ČSOB stoupl zisk na 14 miliard

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čistý zisk skupiny ČSOB loni stoupl o tři procenta na 14 miliard korun. Objem vkladů druhé největší banky v ČR podle počtu klientů vzrostl o pět procent na 700 miliard korun, informovala ve čtvrtek mluvčí ČSOB Pavla Hávová.

Foto: Milan Malíček, Právo

Logo ČSOB

Článek

ČSOB posílila svou pozici tuzemské jedničky v úvěrech, když jejich objem vzrostl o šest procent na 582 miliard korun. Loňský rok se stal rekordním v historii banky v objemu nově poskytnutých hypoték (51 miliard Kč). Do skupiny ČSOB patří přední tuzemský poskytovatel úvěrů na bydlení Hypoteční banka.

Objem vkladů se zvýšil o pět procent na 700 miliard korun. Nárůst byl plně tažen běžnými účty.

"Díky vynikající kvalitě úvěrů, i přes klesající marže a rostoucí investice, se nám podařilo zvýšit náš čistý zisk o tři procenta," komentoval výsledky finanční ředitel ČSOB Jiří Vévoda.

Provozní výnosy vzrostly o tři procenta na 32,5 miliardy korun navzdory nízkým úrokovým sazbám. Provozní náklady stouply meziročně o pět procent na 15,7 miliard korun.

Belgické finanční skupině KBC, která ČSOB vlastní, loni stoupl čistý zisk o polovinu na 2,64 miliardy eur (zhruba 71 miliard korun).

Z velkých tuzemských bank zveřejnila minulý týden výsledky Komerční banka, které loni klesl čistý zisk o 1,5 procenta na 13,13 miliardy korun. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám