Hlavní obsah

Češi ruší letenky do Paříže

Desítky Čechů od sobotního rána zrušily letenky do Paříže, kde v pátek večer teroristé při sérii útoků zabili více než 120 lidí a další dvě stovky zranili. Lidé také daleko více volají na informační linky leteckých společností s dotazy na bezpečnost a provoz spojů. Vyplývá to z ankety mezi prodejci letenek.

Foto: Markus Schreiber, ČTK/AP

Mladé ženy vytvořily v Berlíně ze svíček nápis Paris, lidé se sešli na podporu přeživších po teroristických útocích v Paříži.

Článek

"Naší pracovníci od rána odpovídají na dotazy vyděšených lidí, kteří jsou právě v Paříži, ohledně odletu zpět do ČR a desítky klientů ruší svoje cesty do Paříže," řekl ředitel portálu Letuška.cz Josef Trejbal.

Zájem Čechů o lety do Paříže podle něj klesá dlouhodobě. Podle mluvčího ČSA Daniela Šabíka se počet pasažérů, kteří v sobotu dopoledne stornovali letenku do francouzské metropole, pohyboval v jednotkách.

Klienti ale po teroristických útocích v Paříži častěji než obvykle volají na infolinku aerolinek. Většina Čechů, kteří jsou na dovolené v Paříži, tam podle tajemníka Asociace cestovních kanceláří ČR Michala Vebera vycestovala individuálně. „V tuto chvíli není (v Paříži - pozn.red.) organizovaný zájezd, o kterém bychom věděli," řekl Veber.

Reklama

Výběr článků

Načítám