Hlavní obsah

Deutsche Bank má rekordní ztrátu, propustí 15 tisíc lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší německá bankovní společnost Deutsche Bank ve třetím čtvrtletí prodělala rekordních šest miliard eur (téměř 163 miliard korun). Za vysokou ztrátou stály rozsáhlé odpisy v divizi investičního bankovnictví a v divizi drobných bankovních služeb Postbank. Společnost ve čtvrtek rovněž oznámila, že plánuje zrušení 15 tisíc pracovních míst.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Centrála Deutsche Bank ve Frankfurtu

Článek

Firma v současnosti zaměstnává kolem 100 tisíc lidí. Plán na rušení pracovních míst se týká devíti tisíc zaměstnanců Deutsche Bank na plný úvazek a šesti tisíc externích pracovníků.

Firma rovněž hodlá během příštích dvou let prodat aktivity zaměstnávající 20 tisíc lidí. To se týká zejména dříve ohlášeného prodeje divize Postbank.

Největší německé bance se nedaří obnovit ziskovost a po korupčním skandálu. Její příjmy snížily mimořádné náklady ve výši 7,6 miliardy eur (206 miliard Kč).

Banka odejde z deseti zemí

Minulý týden na sebe Deutsche Bank nepříjemně upozornila kuriózním incidentem, když omylem převedla na účet jednoho amerického hedgeového fondu částku šest miliard USD (143,2 miliardy Kč). [celá zpráva]

Foto: Jens Meyer, ČTK/AP

Nový šéf Deutsche Bank John Cryan na tiskové konferenci ve Frankfurtu

Deutsche Bank hodlá omezit také své mezinárodní aktivity. Zcela se stáhne z deseti zemí, například z Dánska, Mexika, Argentiny a Chile, napsala agentura DPA.

Nový generální ředitel John Cryan, jehož hlavním úkolem je reorganizace a snižování nákladů, oznámil, že banka příští dva roky nevyplatí žádné dividendy.

Reklama

Související témata:

Související články

Deutsche Bank plánuje propustit 23 tisíc lidí

Největší německý finanční ústav Deutsche Bank (DB) se chystá propustit 23 tisíc zaměstnanců, což je zhruba čtvrtina celkové pracovní síly. Uvedla to v pondělí...

Výběr článků

Načítám