Hlavní obsah

Z regálů Globusu zmizely jogurty Danone. Firmy vyjednávají o podmínkách

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řetězec hypermarketů Globus přestal v Česku odebírat výrobky od jednoho z předních světových výrobců jogurtů Danone. Společnosti vyjednávají o obchodních podmínkách, řekla Novinkám mluvčí hypermarketu Pavla Hobíková.

Foto: Vincent Kessler, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Řadu výrobků od Danone včetně Activie nebo dětmi oblíbených Kostíků hledají v Globusu zákazníci posledních pár týdnů marně.

„Naši spolupráci se společností Danone jsme před několika týdny omezili a vyřadili její výrobky ze sortimentu. Aktuálně však společně intenzivně jednáme, abychom dodávky co nejdříve obnovili a zařadili tak všechny oblíbené výrobky zpět do sortimentu,“ řekla Hobíková.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Jogurty od Danone v nabídce Globusu podle ní zatím nahradily výrobky tuzemské produkce.

Řeší obchodní podmínky

To, že výrobky Danone nebudou v Globusu dočasně k dostání, hlásí i zákaznická linka obchodu. Důvody prý neznají. Mluvčí společnosti na dotaz Novinek nepřímo potvrdila, že za touto situací mohou být jednání o ceně.

„Společnost Danone je náš dlouholetý partner, se kterým usilujeme o stejný cíl, a sice spokojené zákazníky, kterým chceme nabízet široký sortiment kvalitních výrobků za dobrou cenu. V současné době dořešujeme detaily obchodních podmínek. V žádném případě tedy nejde o kvalitativní nedostatky výrobků či nespokojenost se stávajícím servisem,“ dodala Hobíková.

Probíhající jednání potvrdilo i české zastoupení Danone. „Do doby, než bude uzavřena dohoda s oboustranně vyhovujícími obchodními podmínkami, nebudou prozatím výrobky Danone v nabídce Globusu,” uvedla mluvčí Kamila Toušková.

Danone je nadnárodní firmou se sídlem v Paříži. Firma s téměř stoletou tradicí otevřela první výrobnu jogurtů v roce 1919 v Barceloně, po deseti letech se přestěhovala do Francie.

Globus je německý obchodní řetězec. Vedle Česka a Německa má prodejny také v Lucembursku a Rusku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám