Hlavní obsah

HTC servisní středisko v Brně definitivně nepostaví. Nepotřebuje ho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Tchajwanská firma HTC definitivně nepostaví v Brně servisní středisko pro své mobilní telefony. Firma je ve velké ztrátě a šetří, kde může.

Foto: archív výrobce

Článek

HTC oznámila, že provedla revize autorizovaných servisů v Evropě a zjistila, že centralizované pracoviště, které mělo stát v průmyslové zóně Černovické terasy, nepotřebuje.

Firma už v minulých měsících propouštěla zaměstnance, které dosud v Brně na stavbu centra najala a nepodepsala ani nájemní smlouvu s developerem.

Zprávy, že HTC od plánované investice ustoupila, se objevily už v srpnu. Jihomoravský kraj a Czechinvest je ale mírnily s tím, že investice není ještě ztracena a je jen v časové prodlevě.

Společnost původně předpokládala, že její investice bude mít hodnotu miliardy korun, práci mělo v centru najít asi 1000 lidí.

HTC vyrábí mobilní telefony, v posledních letech ale pozice společnosti upadla a nyní její podíl na světovém trhu tvoří asi dvě procenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám