Hlavní obsah

Deutsche Bank plánuje propustit 23 tisíc lidí

• Aktualizováno

Největší německý finanční ústav Deutsche Bank (DB) se chystá propustit 23 tisíc zaměstnanců, což je zhruba čtvrtina celkové pracovní síly. Uvedla to v pondělí agentura Reuters s odkazem na svůj zdroj z finančního sektoru.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Pobočka Deutsche Bank

Článek

Banka bude propouštět především v odděleních zpracování dat klientů a plánuje se zbavit divize PostBank, uvedly zdroje. Po reorganizaci tak bude mít kolem 75 tisíc pracovníků. Nový generální ředitel DB John Cryan nastoupil v červenci do funkce s úkolem snížit náklady.

Podle Reuters Cryan o víkendu představil svůj plán propouštění dozorčí radě. Mluvčí banky se k plánům na propouštění odmítla vyjádřit.

Ústup z Ruska

Deutsche Bank se podle Reuters chystá také ukončit skoro všechny své aktivity v Rusku, s výjimkou služeb transakčního bankovnictví. Podle zdroje je pravděpodobné, že banka uzavře 90 procent svých ruských aktivit. Ponechat by si prý mohla jen ty, které souvisejí s její divizí globálního transakčního bankovnictví.

O možném stažení Deutsche Bank z Ruska spekuloval již v pátek ekonomický list Financial Times (FT).

Americké vyšetřování

Deutsche Bank a americké ministerstvo spravedlnosti vyšetřují obvinění z uplácení vysoce postavených pracovníků banky. Obvinění se prý vztahují na její moskevskou pobočku. Podle FT se vyšetřování týká i praní peněz moskevských klientů.

Podnik už o víkendu sdělil, že šéf představenstva společnosti Deutsche Bank Russia Jörg Bongartz se přesune do Frankfurtu, kde se bude zaměřovat na obchodní aktivity ve střední a východní Evropě. Jeho odchod se podle banky dlouho plánoval a s vyšetřováním nesouvisí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám