Hlavní obsah

ČOI stáhla z prodeje nebezpečného kačera

Novinky, kre
Praha

Skládací kačer je další nebezpečnou hračkou, na kterou upozornila Česká obchodní inspekce (ČOI). Je nevhodná především pro děti do tří let, mohou jednotlivé části skládačky spolknout a udusit se. Kvůli vysoké míře rizika byla hračka polského výrobce nahlášena do systému RAPEX a stažena z trhu.

Foto: ČOI

Nebezpečná hračka

Článek

Barevná plastová hračka s hlavou kačera se prodávala v průhledném plastovém obalu. Skládá se z různobarevných kroužků, které se nasazují na tyčku pevně připojenou k odstavci.

„Při zkoušce tahem se oddělily plastové oči hračky. Při hře může nastat situace, že dítě spolkne nebo vdechne malou část, která následně zablokuje dýchací cesty, případně poraní vnitřní orgány,“ uvedl mluvčí inspekce Jiří Fröhlich.

Hračka navíc neobsahovala informace v českém jazyce, takže doporučený věk dítěte a informace ke způsobu údržby hračky byly uvedeny pouze v polštině.

„ČOI prodej této nebezpečné hračky zakázala a následně distributor na základě opatření stáhl předmětný výrobek z trhu,“ doplnil Fröhlich.

Reklama

Související články

Ježatá jo-jo koule je pro děti nebezpečná

Česká obchodní inspekce (ČOI) varuje před nebezpečnou hračkou, plastovou ježatou jo-jo koulí s očima a nosem. Děti mohou totiž plastovou kuličku nosu a poutko...

Výběr článků

Načítám