Hlavní obsah

PPF je třetí největší plátce daní v Česku. Loni zaplatila 3,2 miliardy

Novinky, tov

Společnosti s majetkovou účastí PPF zaplatily loni v Česku na dani z příjmu a na odvodech na sociální a zdravotní pojištění 5,5 miliardy korun. Z toho náklad na daň z příjmu činil 3,2 miliardy korun. Tím by se skupina PPF zařadila mezi tři největší plátce daní v ČR podle žebříčku ministerstva financí.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Největším plátcem daní v Česku byl loni podle žebříčku ministerstva ČEZ. Energetická firma zaplatila na dani z příjmů 5,6 miliardy korun. Česká spořitelna poslala 4,28 miliardy a Komerční banka 3,16 miliardy.

Všechny tuzemské firmy loni na dani z příjmů odvedly státu dohromady 123 miliard korun, tedy o deset miliard korun více než v roce předchozím.

Skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera, které patří například Home Credit, Air Bank, telekomunikační společnosti O2 a CETIN nebo biotechnologická firma Sotio, zaměstnávala ke konci roku v ČR 11,8 tisíce lidí. „Za své zaměstnance společnosti s majetkovou účastí PPF odvedly v roce 2014 na sociální a zdravotní pojištění 2,3 miliardy korun,” uvedl mluvčí PPF Radek Stavěl.

Skupina působí v Evropě, Rusku, Asii a USA. Ke konci roku vlastnila aktiva ve výši 21,9 miliardy eur (599 miliard korun).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám