Hlavní obsah

Výrobce mobilů HTC postaví v Brně evropské servisní centrum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Servisní středisko mobilních telefonů tchajwanské značky HTC pro Evropu bude v Brně. Společnost přijme do výrobního areálu v průmyslové zóně Černovická terasa stovky nových zaměstnanců. Řekl to ve čtvrtek Tomáš Budař z developerské společnosti CTP, která firmě pronajme výrobní halu. Potvrdil tak informaci, kterou přinesla Česká televize.

Foto: HTC

Ilustrační foto

Článek

HTC podle Budaře využije jednu z uvolněných výrobních hal. Firma tak nebude muset čekat na výstavbu výrobních prostor. Dosud pro ni opravy mobilů nebo tabletů v Evropě zajišťovaly externí firmy, nyní je zastřeší v jednom servisním závodě. O jeho místě se jednalo od začátku letošního roku.

O chystané investici jednala na Tchaj-wanu letos v únoru poslanecká delegace. Místopředseda Sněmovny Petr Gazdík, který ji vedl, tehdy uvedl, že firma zvažuje vedle Brna i další lokality na Moravě a centrum by mělo zaměstnat zhruba 1200 lidí.

"Letos jde o nejvýznamnější investici, která do Brna přichází," uvedl Budař. Podrobnosti firma podle něj zveřejní patrně příští týden.

V minulosti do Brna přišla například společnost Wistron, která zaměstnala přes tisíc lidí, nebo Honeywell, který letos svoje působení na Černovické terase rozšířil. Řídící centrum pro Evropu, severní Afriku a Blízký východ zde má už od roku 2005 další tchajwanský výrobce elektroniky, Acer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám