Hlavní obsah

CME se i díky Nově dostala do zisku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mediální společnost Central European Media Enterprises (CME), která v Česku vlastní televizi Nova a další stanice, se za loňský rok přehoupla do provozního zisku 38,28 miliónu dolarů (990 miliónů korun) ze ztráty 180 miliónů USD v roce 2013. Největší měrou k tomu přispěly aktivity na českém trhu, sdělila ve čtvrtek společnost.

Foto: TV Nova

Studio TV Nova

Článek

Celoroční výnosy CME vzrostly o 7,5 procenta na 680,80 miliónu USD a v přepočtu na stálé kurzy se zvýšily o deset procent.

"Dosáhli jsme všech ambiciózních cílů, které jsme si pro tento rok stanovili. Naše finanční výsledky odrážejí pokračující provozní obrat a také jsme zaznamenali nejsilnější růst srovnatelných výnosů za šest let," uvedl ve zprávě Michael Del Nin, jeden ze dvou generálních ředitelů CME.

Výnosy českých aktivit stouply na 202,8 miliónu dolarů ze 174,9 miliónu USD o rok dříve. Druhý výkonný šéf CME Christoph Mainusch uvedl, že v letošním roce čeká firma další zvýšení podílu na českém trhu i posílení ziskových marží.

Součástí CME je společnost CET 21, která drží licence na vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Fanda, Smíchov a Telka. CME vedle Česka provozuje televize na Slovensku, v Bulharsku, Rumunsku, Chorvatsku a ve Slovinsku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám