Hlavní obsah

Správce stavby Blanky má podle soudu nárok na peníze, částku zatím neřekl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Firma Inženýring dopravních staveb (IDS), která dohlíží na stavbu tunelového komplexu Blanka, má nárok na peníze za vykonanou práci. Rozhodl o tom ve čtvrtek rozhodčí soud. Kolik má město zaplatit, stanoví arbitři až 27. března, pokud se firma do té doby s městem nedohodne, řekl náměstek pražské primátorky Petr Dolínek (ČSSD).

Foto: Milan Malíček, Právo

Den otevřených dveří v tunelu Blanka

Článek

IDS kvůli dluhům města na konci loňského roku pohrozila odchodem ze stavby. Po nedávném jednání s vedením města zvýšila svůj požadavek z původních 150 miliónů na více než 300 miliónů korun.

"Rozhodčí soud řekl, že má firma IDS nárok na plnění," řekl Dolínek. "Je to pro nás velmi čerstvá informace, o postupu budeme jednat příští týden na radě," doplnil. Konečné slovo bude mít patrně zastupitelstvo, které se sejde 26. března.

Stavbu tunelu Blanka, která bez propojení se Strahovským tunelem vyjde na zhruba 37 miliard Kč, zadala politická garnitura pod vedením primátora Pavla Béma (ODS). V průběhu let se projekt prodražil minimálně o šest miliard korun.

Rozhodčí soud už řešil spory Prahy se stavební firmou Metrostav. Šlo o částky v řádu miliard korun, které Praha musela uhradit a firma dokončit stavební část tunelu. Tunelový komplex by se podle slibu politiků měl po několika odkladech otevřít letos na jaře.

Reklama

Související články

Účet za Blanku bude 43 miliard korun

Celková suma, kterou Praha ze svých zdrojů zaplatí za část městského okruhu s tunely Blanka, bude téměř 43 miliard korun. Vyplývá to z propočtů, které si...

Výběr článků

Načítám