Hlavní obsah

Havířovský Gascontrol získal v Rumunsku zakázku za desítky miliónů

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V tendru na osm plynových regulačních stanic pro rumunský Transgas za desítky miliónů korun uspěla havířovská společnost Gascontrol. Ta plánuje letos prorazit i do západní Evropy.

Foto: Gascontrol

Plynová regulační stanice

Článek

Na zakázce pracuje firma už od října, kdy se rozběhly projekční práce. V únoru pak bude osm stanic o výkonech od 250 do 2500 metrů krychlových za hodinu dodáno do Rumunska.

„Rumunsko je perspektivním trhem pro plynárenské technologie, více než 80 procent roční spotřeby plynu má ze zásob, ale není snadné se na tento trh dostat a konkurovat místním subjektům,“ uvedl majitel společnosti Gascontrol Mieczyslaw Molenda.

Balkán by nemusel být ojedinělým teritoriem, kam firma expanduje. Podle obchodního ředitele společnosti Milana Slamečky chce totiž Gascontrol letos proniknout i do západní Evropy. „Například v Německu se plánují velké investice do modernizace plynárenských sítí a toho bychom rádi využili,“ poznamenal.

Mezi největší dosavadní zahraniční úspěchy havířovské firmy patří stavba speciálního energo-centra v ruském Soči v roce 2013. Společnost má zastoupení v Polsku a na Slovensku, dlouhodobě spolupracuje také s Estonskou plynárenskou společností.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám