Hlavní obsah

Švédové postaví v Havířově továrnu na lékařské vybavení

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až 300 lidí chce v prvních třech letech zaměstnat v novém závodě, který bude stát v Havířově, švédská společnost Mölnlycke Health Care. Provoz chce přední světový výrobce jednorázových chirurgických prostředků, prostředků pro ošetřování ran a poskytovatel služeb v oblasti zdravotnictví spustit v roce 2017.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mölnlycke Health Care v současnosti už jeden závod na Karvinsku má, stojí v karvinské průmyslové zóně Nové Pole a pracuje v něm 600 lidí. Nový závod má stát v areálu bývalého Dolu Dukla, dnešní Dukla Industrial Park. Podle vládní agentury CzechInvest má investice v Havířově dosáhnout výše téměř 1,6 miliardy korun. Stavět se má začít v příštím roce.

„Do roku 2020 předpokládáme výrazné navýšení prodejů a tato investice poslouží k efektivnějšímu řízení výroby a logistiky nutné pro kompletaci většího množství chirurgických produktů do finálních sad. Vybudování nového závodu v České republice nám pomůže dosáhnout našich obchodních cílů tou nejefektivnější a zároveň nejudržitelnější cestou,“ řekl výkonný ředitel společnosti Mölnlycke Health Care Eric De Kesel.

Rozšiřují výrobu

V Havířově se mají kompletovat zakázkové chirurgické sety ProcedurePak, které obsahují veškeré jednorázové komponenty potřebné pro konkrétní chirurgické zákroky. V současnosti se stejné sady kompletují v karvinském závodě. Podle Emmanuela Chilauda, generálního ředitele karvinského závodu, plánuje společnost v prvních třech letech od zahájení provozu zaměstnat 200 až 300 pracovníků.

„Jsme hrdí na naše výrobky ProcedurePak, jejichž vzrůstající uplatnění nám umožňuje posílit naše kapacity v Moravskoslezském kraji. Mölnlycke Health Care působí v Karviné od roku 2002 a právě schopnosti a zapojení našich místních zaměstnanců bylo jedním z klíčových důvodů pro další investici v regionu,“ poukázal.

Zóna Dukla Industrial Park se nachází přibližně dva kilometry od centra Havířova. Plocha sloužila od roku 1905 jako zázemí hlubinného černouhelného dolu Dukla, uzavřený byl v roce 2007. Jeho přeměna v průmyslovou zónu byla dokončená v loňském roce.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám