Hlavní obsah

Silničáři plánují rozšířit začátek dálnice D11 u Prahy na šest pruhů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ředitelství silnic a dálnic chce do roku 2020 rozšířit začátek dálnice D11 z Prahy na Hradec Králové ze současných čtyř na šest pruhů. Změna na šestipruhové uspořádání se bude týkat prvních osmi kilometrů mezi Horními Počernicemi a Jirny. Vyplývá to ze zveřejněného záměru ŘSD.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Ilustrační foto

Článek

Podle ředitelství je první úsek dálnice D11 u Prahy z přelomu 70. a 80. let minulého století na hranici své kapacity. Často se na něm tvoří kolony a část motoristů volí pro příjezd do Prahy objízdné trasy po silnicích nižších tříd.

Na tři pruhy v každém směru by se dálnice měla rozšířit s využitím středového dělícího pásu a části krajnice. Vozovka má také dostat nový tišší betonový povrch. Stavba má trvat 18 měsíců.

Dálnice D11 Praha - Hradec Králové funguje jako páteřní spojení Prahy s východočeským regionem, zároveň je plánováno její prodloužení do Polska. V současnosti je v provozu 87 kilometrů z celkem 154 kilometrů. Jednotlivé úseky byly uváděné do provozu v letech 1984 až 2006.

Ředitelem ŘSD jmenoval ministr Dan Ťok začátkem prosince bývalého ředitele pražské správy organizace Jana Kroupu. [celá zpráva] Ťok nahradil v čele resortu dopravy Antonína Prachaře (ANO), který v listopadu rezignoval. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Zeman jmenoval Ťoka ministrem dopravy

Prezident Miloš Zeman jmenoval ve čtvrtek na Pražském hradě Dana Ťoka ministrem dopravy. Ve funkci nahradil Antonína Prachaře (ANO), který odstoupil.

Výběr článků

Načítám