Hlavní obsah

V létě ho z vedoucího postu na ŘSD vyhodili, nyní se vrací jako šéf

Aktualizováno

Novým generálním ředitelem Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) jmenuje ministr dopravy Dan Ťok bývalého ředitele pražské správy organizace Jana Kroupu. Ministr to oznámil na tiskové konferenci.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Ministr dopravy Dan Ťok (vpravo) vystoupil 8. prosince v Praze na tiskové koferenci po jednání na Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) a představil nového ředitele ŘSD Jana Kroupu (vlevo).

Článek

Kroupa nahradí bývalou šéfku komunikace společnosti Agrofert Soňu Křítkovou, která ŘSD dočasně vedla po červencové rezignaci Jana Kubiše.

Kroupa v čele Závodu Praha na ŘSD působil do letošního června, kdy jej odvolal tehdejší generální ředitel Kubiš. Kubiš byl v dubnu dosazen ministrem Antonínem Prachařem.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Kubiš, který stál za letošními rozsáhlými změnami managementu organizace, sám o měsíc později rezignoval. [celá zpráva]

Od začátku letošního roku se v čele ŘSD vystřídali už čtyři šéfové, Kroupa bude pátý.

Nejprve chce sestavit funkční tým, a to přednostně ze stávajících zaměstnanců. „Myslím, že na ŘSD zůstalo stále dost odborníků. Chci navázat na dosavadní činnost ŘSD,“ uvedl Kroupa. Zatím nehodlá povolávat experty, kteří z organizace odešli.

Reklama

Související články

Zeman jmenoval Ťoka ministrem dopravy

Prezident Miloš Zeman jmenoval ve čtvrtek na Pražském hradě Dana Ťoka ministrem dopravy. Ve funkci nahradil Antonína Prachaře (ANO), který odstoupil.

Výběr článků

Načítám