Hlavní obsah

Šéf slovenské loterijní společnosti skončil, v pražském butiku platil služební kartou

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Generální ředitel slovenské státní loterijní společnosti Tipos Ladislav Kriška ve čtvrtek odstoupil z funkce. Důvodem je informace, podle níž měl v luxusním pražském butiku platit soukromý nákup firemní kreditní kartou a která se dostala do médií.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ministr financí Peter Kažimír jeho rezignaci přijal. „Pan Kriška vyvodil ze situace osobní odpovědnost a nabídl svou rezignaci, kterou jsem přijal,“ uvedl Kažimír.

Nyní už bývalý šéf Tiposu zdůraznil, že si není vědom žádného porušení zákona ani předpisu. „Částku, kterou jsem prostřednictvím karty uhradil, jsem samozřejmě ve smyslu pravidel vrátil do pokladny společnosti Tipos,“ tvrdil Kriška. Dodal, že ten den vyčerpal denní limit na vlastní kartě.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Deník Sme uvedl, že má k dispozici dokument, podle něhož 4. října 2014 zaplatil Kriška platební kartou Tiposu v luxusním italském butiku v centru Prahy 4 847,70 eura (téměř 134 tisíc korun).

„Takovéto papalášské a neetické chování nebudu podporovat,“ uvedl k případu premiér Robert Fico (Směr-sociální demokracie).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám