Hlavní obsah

Češi dodají do Bratislavy 25 autobusů za 7,7 miliónu eur

– Bratislava

Český výrobce autobusů SOR Libchavy uspěl v tendru bratislavského městského dopravního podniku DPB na dodávku nových autobusů. SOR vyrobí pro DPB 25 kloubových autobusů za 7,7 miliónu eur (215 miliónů korun), informoval dopravce. SOR v soutěži porazil dva konkurenty, a to Mercedes a Solaris.

Foto: SOR Libchavy

Firma do Bratislavy dodá 25 autobusů ND 18.

Článek

První vozy z nejnovější zakázky má SOR dodat do slovenské metropole na konci letošního roku, zbytek nejpozději na jaře příštího roku. Součástí kontraktu je opce DPB na koupi dalších 25 autobusů.

SOR vyrobí pro Bratislavu nízkopodlažní vozidla řady NB 18 s kapacitou nejméně 150 cestujících, která budou vybavena kromě jiného klimatizací. Podle portálu Imhd.sk má DPB ve svém vozovém parku už 101 těchto kloubových autobusů. Slovenská média v minulosti upozornila, že u vozidel se vyskytly technické závady.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Český výrobce autobusů uspěl loni na Slovensku v tendru košického městského dopravního podniku na dodávku 127 autobusů. SOR se také podílí na výrobě trolejbusů, které do Bratislavy dodává plzeňská společnost Škoda Electric.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám