Hlavní obsah

Rapid za pět, octavia za šest tisíc měsíčně. Škoda začne pronajímat auta

Automobilka Škoda Auto chce soukromým zákazníkům nabídnout pronájem aut na bázi operativního leasingu. S nabídkou plánuje přijít v polovině roku, nejspíše v červnu. Partnerem pro financování bude ŠkoFin. Uvedli to zástupci společnosti.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Rapid Spaceback 1.2 MPI

Článek

Služba by fungovala stejně jako operativní leasing poskytovaný firmám. Uživatel by měl k dispozici nový vůz, za který by platil měsíční nájem. Po určité době by auto mohl odkoupit nebo ho vrátit a vybrat si jiné.

Podobně funguje i zaměstnanecký leasing v rámci Škody Auto. Zaměstnanci si mohou některý z modelů automobilky pronajmout na šest až 12 měsíců.

Automobilka počítá s několika variantami podle rozsahu poskytovaných služeb. Bude záležet na tom, zda si uživatel bude platit jen pronájem, nebo i servis, zimní obutí a podobně.

Měsíční cena pronájmu by se mohla například u modelu Rapid pohybovat od pěti tisíc korun, u octavie zhruba šest tisíc. V nabídce mají být všechny modely mimo fabie, kterou čeká letos generační obměna. Služba by měla nabíhat postupně, zpočátku firma počítá se stovkami zákazníků.

Zánovní vozy by po návratu z operativního leasingu nabízela firma v rámci svého programu prodeje ojetých aut Škoda Plus. Ten v současnosti prodává okolo 25 tisíc aut ročně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám