Hlavní obsah

Praha odstavila deset tramvají 15T ForCity. Zlobí je brzdy

Novinky, tov

Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) dočasně omezil provoz několika tramvají 15T ForCity, u kterých došlo k poruše části mechanismu hydraulických brzd od českého dodavatele DAKO-CZ. DPP ihned vyzval dodavatele tramvají Škodu Transportation, aby závady neprodleně na své náklady odstranil. DPP o tom informoval v tiskové zprávě.

Článek

Závada by měla být na všech dotčených tramvajích odstraněna začátkem příštího týdne.

„V současné době se jedná celkem o deset tramvají, které ve spolupráci s dodavatelem budou po opravě uvedeny zpět do provozu, a to do úterý 13. května,“ uvedl generální ředitel a předseda představenstva DPP Jaroslav Ďuriš.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Porucha byla způsobena ojedinělou výrobní vadou spočívající ve špatně obrobené drážce pojistného kroužku na jedné konkrétní výrobní šarži brzd. Výměna závadných dílů proběhne okamžitě a tramvaje se postupně vrátí do provozu s cestujícími.

Aby nebyla ohrožena bezpečnost cestujících, přistoupila Škoda Transportation k preventivní výměně všech potenciálně vadných dílů, tedy i těch, na kterých se porucha neprojevila. Veškeré náklady spojené s opravou uhradí v plné výši dodavatel DAKO-CZ, upřesnil šéf plzeňské Škody Josef Bernard.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám