Hlavní obsah

V březnu zbankrotovalo 716 firem, nejvíce od roku 2008

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V březnu bylo vyhlášeno 613 bankrotů fyzických osob podnikatelů, což bylo o 39 více než v únoru. Současně jde o nejvyšší počet za jeden měsíc od ledna roku 2008. Vyhlášeno bylo také 103 bankrotů obchodních společností, o 28 méně než v předchozím měsíci.

Foto: Profimedia.cz

Počty bankrotů i návrhů na bankrot lámou rekordy.

Článek

Za posledních 12 měsíců bylo vyhlášeno 1327 bankrotů obchodních společností a 5048 bankrotů fyzických osob podnikatelů. V prvém případě to bylo o 23 bankrotů méně než v předchozím období a ve druhém případě naopak o 2210 více.

Vyplývá to ze studie společnosti CRIF Czech Credit Bureau.

Návrhů na bankrot je ještě více

V březnu bylo podáno 221 návrhů na bankrot obchodních společností, což je o 32 více než v předchozím měsíci. V prvních třech měsících letošního roku se počet těchto návrhů zvyšuje, i když zatím nedosáhl rekordní hodnoty z prosince loňského roku.

V březnu bylo podáno 916 návrhů na bankrot fyzických osob podnikatelů, o 142 více než v únoru a zároveň i zdaleka nejvyšší počet za jeden měsíc od ledna 2008.

V březnu bylo nejvíce bankrotů obchodních společností vyhlášeno v odvětví služeb a obchodu a pohostinství. Na tato dvě odvětví připadlo téměř 60 procent všech bankrotů. Téměř třetina bankrotů obchodních společností byla vyhlášena v Praze a 14 procent v Moravskoslezském kraji.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám