Hlavní obsah

Dopad sankcí: Rusko bude mít vlastní platební systém během měsíců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Rusko by mohlo spustit vlastní platební systém za dva měsíce až půl roku, až přizpůsobí svou legislativu. Řekl to v pondělí podle agentury Reuters šéf ruské banky Sberbank.

Článek

Záměr vytvořit v Rusku vlastní platební systém minulý týden ohlásil ruský prezident Vladimir Putin. Stalo se tak poté, co americké firmy Visa a MasterCard pozastavily své služby klientům ruských bank potrestaných sankcemi za ruskou anexi Krymu.[celá zpráva]

"Jednali jsme o této věci na schůzi s centrální bankou ... Vyžaduje to řadu změn v zákonech, které je možné dostatečně rychle opravit. Domnívám se, že po přijetí pozměňovacích návrhů ... budeme potřebovat dva až šest měsíců na technické práce ke spuštění ... národního platebního systému," sdělil ředitel Sberbank German Gref.

Omezení transakcí s platebními kartami ze strany Visa a MasterCard podle ruských médií zprvu postihlo asi půl miliónu klientů sedmi ruských finančních ústavů. Služby byly vesměs později obnoveny, poznamenala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám