Hlavní obsah

Brno ovládl zemědělský veletrh, jen za dopoledne přišlo 30 tisíc lidí

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Jako za starých veletržních časů, kdy na strojírenský veletrh do Brna mířily desetitisíce lidí, to vypadalo v neděli na místním výstavišti. Veletrh zemědělské techniky Techagro a přidružené myslivecké a veterinární veletrhy společně s veletrhem Biomasa přilákaly do exponáty zcela zaplněného areálu jen za první tři hodiny téměř 30 tisíc lidí a další stovky se hrnuly k pokladnám.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Brněnské výstaviště zaplnily desítky tisíc lidí.

Článek

Veletrhy Techagro, Silva Regina, Animal Vetex a Biomasa mají návštěvníkům skutečně co nabídnout. K vidění jsou stovky kusů zemědělské techniky přes traktory, kombajny, tahače a různé nástavby, zemědělci přivezli do centra moravské metropole i dvě stovky kusů hospodářského dobytka, své umění ukazují rodeoví jezdci i dřevosochaři.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Brněnské výstaviště zaplnily desítky tisíc lidí.

„Je to veletržní událost roku, dostali jsme se na kapacitní maximum výstaviště,“ pochvaloval si generální ředitel Brněnských veletrhů Jiří Kuliš. Do posledního místa jsou totiž zaplněny všechny plochy výstaviště. „Poprvé jsem tu byl v roce 1994 jako třináctiletý a od té doby jsem ani jeden veletrh nevynechal. Vnímám to tak, že se tu potkají lidé ze zemědělství, pohovoří, udrží stávající přátelství a pomohou dál rozvíjet náš sektor,“ prohlásil ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Foto: Petr Kozelka, Právo

Brněnské výstaviště zaplnily desítky tisíc lidí.

„Musíme ukázat mladým lidem, že práce v zemědělství má perspektivu. Je potřeba hovořit nejen o tom, že Česká republika umí vyrábět auta, ale také zemědělskou techniku. A nejsme jen nějaká montovna, vyvíjíme špičkové stroje,“ upozornil předseda Zemědělského svazu ČR Martin Pýcha.

Dobroty pro mlsné jazyky

Vyhládlí návštěvníci si mohou v pavilonu Z položit vpravdě Hrabalovskou otázku: Se šípkovou nebo se zelím? Mlsné jazyky zde totiž mohou ochutnat kančí plec na šípkové omáčce, pečeného divočáka s dušeným zelím a houskový knedlíkem, daňčí kotletku na zelenině, bylinkách a červeném víně nebo jelení plec na smetaně s brusinkovým terčíkem.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Brněnské výstaviště zaplnily desítky tisíc lidí.

V neděli se na veletrhu představí Tomáš Vidomus, který vyrábí nože s kamennými střenkami, své umění ukáže i světově uznávaný rytec zbraní Karel Borecký, který dříve zdobil ve slavné brněnské Zbrojovce pušky pro exkluzivní klientelu. Kromě toho bude k vidění i nejmenší lovecká kulovnice na světě nebo více jak dvě desítky metrů dlouhá část historické mapy řeky Otavy.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Brněnské výstaviště zaplnily desítky tisíc lidí.

Brněnské výstaviště bude otevřeno od neděle do čtvrtka od 9 do 18 hodin. Základní vstupné činí 160 korun, rodinné pro dva dospělé a dvě až čtyři děti vyjde na 200 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám