Hlavní obsah

Na D1 začali montovat provizorní svodidla, kolona aut se táhne několik kilometrů

Novinky, pch
Jihlava
Aktualizováno

Už šesti kilometrů dosahuje kolona aut, která se vytváří v důsledku omezení provozu na 112. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu před exitem Jihlava-Pávov. V pondělí v 11 hodin tam začala kvůli třetí etapě modernizace D1 montáž provizorních svodidel.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Opravy dálnice, ilustrační foto

Článek

Zahájená montáž provizorních svodidel, která umožní svést v nadcházejících měsících provoz v osmikilometrovém úseku 14 (tj. mezi exity Jihlava-Pávov a Větrný Jeníkov) do jednoho pásu, si vynutila svedení provozu na Prahu do jednoho pruhu.

Jak informoval vedoucí dopravní policie z Vysočiny Jan Kostečka, instalace provizorních svodidel bude pokračovat po 1200 metrů dlouhých úsecích, poté přijde na řadu vodorovné dopravní značení.

„Bude-li harmonogram dodržen, oprava se zahájí na začátku dubna,“ uvedl policista.

V neděli 30. března by měly být přípravné práce přerušeny. "Nedojde k situaci, že by se v neděli jezdilo na Prahu jedním pruhem," řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Studecký.

Foto:

Uzavírky na D1 v březnu

Během samotné třetí etapy modernizace bude provoz v diskutovaném úseku sveden do současného směru na Prahu v režimu 2+2, jednotlivé jízdní pruhy však budou velmi úzké. Jízdní směry bude oddělovat provizorní svodidlo, které se právě nyní instaluje.

„Šíře jízdních pruhů bude potřebovat od řidičů velkou pozornost a opatrnost a neskutečnou míru tolerance a ohleduplnosti,“ upozornil Kostečka.

Zúžená vozovka si vyžádá střídavou jízdu, organizovanou tak, aby vozidla ve dvou jízdních pruzích nejezdila vedle sebe. „Jedině taková jízda může zaručit zachování provozu v co největší míře,“ zdůraznil policista.

Někteří řidiči musí projet zúžením dvakrát

Sjezdy na exitu Větrný Jeníkov zůstanou zachovány bez omezení.

Na exitu Jihlava-Pávov bude uzavřen nájezd ve směru na Brno. Řidiči přijíždějící po I/38 budou o tomto opatření informováni na strategických křižovatkách a bude pro ně nejjednodušší zamířit k exitu 119 Velký Beranov.

Z dálničního přivaděče I/38 od Jihlavy či Havlíčkova Brodu jim nezbude nic jiného než najet na směr Praha a do požadovaného směru se otočit na exitu Větrný Jeníkov. Za těchto okolností však opravovaným úsekem projedou hned dvakrát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám