Hlavní obsah

Student Agency se od prosince rozjede s lyžaři do Alp

Novinky, pit
Brno

Autobusová společnost Student Agency bude od prosince do března příštího roku vozit milovníky lyžování do italských a rakouských Alp. Podle statistik Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) vyrazilo v minulé sezóně za lyžováním do Rakouska na 300 000 Čechů, okolo 120 000 pak zvolilo Itálii.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Žluté autobusy tak zamíří do pěti rakouských a osmi italských lyžařských center.

V Rakousku to budou střediska Maishofen, Saalbach, Hinterglemm, Zell am See a Kaprun. „V Itálii se pak jedná o střediska Arabba, Marmolada, Val di Fassa, Val di Fiemme, Folgarida, Madonna di Campligio, Pinzolo a Passo Tonale,“ sdělila Ivana Kašická, ředitelka autobusové dopravy Student Agency.

Autobusy budou do rakouských a italských středisek vyrážet od pátku 6. prosince vždy jednou týdně. Do Itálie budou odjíždět v pátek v deset hodin večer, do Rakouska pak v sobotu ve dvě hodiny ráno. Nástupním místem bude pražská Florenc, vozy budou stavět také v Plzni na Centrálním autobusovém nádraží.

Zpáteční i jednosměrné jízdenky do Alp jsou již v prodeji. „V případě cesty do Rakouska vyjde první varianta na 1500 korun, druhá pak na 800. Zpáteční lístek do Itálie vyjde na 2500 korun, jednosměrná jízdenka na 1500,“ upřesnila Kašická.

„Této nabídky využijí individuální turisté, kteří nechtějí cestovat vlastním vozem, např. starší lidé nebo skupinky lyžařů, kteří si chtějí naplno užít apres-ski program (doprovodné služby pro lyžaře), a to zejména do Itálie,“ uvedla tajemnice AČCKA Kateřina Petříčková, kterou citovala ČTK.

Reklama

Výběr článků

Načítám