Hlavní obsah

Kvůli stavbě mostu se uzavře v noci na neděli několikrát dálnice D1

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na 71. kilometru rekonstruované dálnice D1 budou stavbaři v noci ze soboty 28. na neděli 29. září zvedat pilíře pro nový most. Z tohoto důvodu dojde několikrát za noc k zastavení provozu na úseku mezi Loktem a Hořicemi, konkrétně v rozmezí od sobotních 20.00 do nedělních 8.00 hodin. Uvedl to Zdeněk Neusar z tiskového oddělení ministerstva dopravy.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Opravy dálnice D1

Článek

Hořická uzavírka bude podle Neusara letos poslední výraznou uzavírkou na D1. Pro osobní automobily byla stanovena objízdná trasa ve směru na Brno přes Čechtice a na Prahu přes Ledeč nad Sázavou. Kamióny nad 12 tun budou ovšem muset bez určené objízdné trasy po dobu uzavírek čekat přímo na dálnici. Provoz na dálnici bude v pauzách mezi úplnými uzavírkami průběžně otevíraný.

„Během prací se všemi čtyřmi nosníky postupně za sebou bude provoz na dálnici uzavřen maximálně na hodinu a půl. Mezi jednotlivými uzavírkami pak budou přibližně stejné pauzy, kdy bude dálnice průjezdná, abychom řidiče omezili co nejméně,“ sdělil ministr dopravy v demisi Zdeněk Žák.

Uzavírka se nesmí prodloužit

Kromě čtyř zhruba devadesátiminutových úplných uzavírek musí řidiči o víkendu v daném úseku D1 počítat s částečnou čtyřiadvacetihodinovou půlkilometrovou uzavírkou. Řidiči budou v tomto dálničním úseku jezdit v režimu 1+1, tj. v jednom jízdním pruhu ve směru na Brno a jednom jízdním pruhu na Prahu.

Omezení bude probíhat od 28. září od 10.00 hodin do 29. září do 10.00 hodin. Důvodem je provádění přípravných a dokončovacích prací pro montáž nosníků mostního objektu.

Jeden železobetonový nosník mostu je dlouhý 34 metrů a soupravy budou dohromady vážit 120 až 130 tun. V případě, že dojde ke komplikacím v přepravě nosníků na místo stavby, bude stavba přerušena, nosníky nebudou montovány a budou dočasně uloženy mimo dálnici. Čas ukončení uzavírek je závazný a stavební firma jej nesmí prodloužit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám