Hlavní obsah

CME má dva ředitele, povedou ji společně

Hamilton/Praha
Aktualizováno

Funkci výkonného ředitele obsadila mediální společnost Central European Enterprise (CME), která v tuzemsku vlastní televizi Nova a další stanice, dvěma manažery. O řízení podniku se tak od tohoto pondělí dělí Christoph Mainusch a Michael Del Nin.

Foto: Profimedia.cz

CME už má za Adriana Sarbua náhradu.

Článek

Dosavadní prezident a generální ředitel CME Adrian Sarbu na funkci v srpnu rezignoval. [celá zpráva]

CME v tiskové zprávě uvedla, že Mainusch na podobné pozici působil v různých mediálních společnostech celkem 16 let. Vysoké posty zastával například ve společnosti Alpha Media Group v Řecku nebo ve společnosti RTL Televizija v Chorvatsku.

Del Nin od října 2009 působil jako ředitel CME. Má za sebou i působení v americké společnosti Time Warner, kde měl na starosti mimo jiné globální strategii firmy. Právě Time Warner teď v CME vlastní téměř poloviční podíl a netají se snahou CME ovládnout.

Společný plat nižší než Sarbu

Mainusch a Del Nin budou podle agentury Reuters každý pobírat základní roční plat 800 000 dolarů (zhruba 15,7 miliónu korun). Sarbu si vyjednal roční plat 1,8 miliónu dolarů a bonusy.

Podle dokumentů, které v pondělí CME předložila, mohou oba představitelé za letošní rok dostat odměnu ve výši 200 000 dolarů a poté až sto procent jejich ročního platu. Letos a příští rok mají také nárok na akcie s omezenými právy, tedy cenné papíry, které jsou plně převoditelné až po splnění některých podmínek.

Spolupráce formou tvorby televizního obsahu

CME už v srpnu uvedla, že Sarbu zůstane zaměstnancem CME až do 1. ledna příštího roku. Firma rovněž sdělila, že bude dál pokračovat v nastavené cestě, včetně zvýšení cen reklamy a zavedení distribučních poplatků.

Srpnový odchod Sarbua byl překvapením vzhledem k dřívějším informacím o tom, že by měl zůstat v čele CME až do prosince 2016, a to na základě prodlouženého kontraktu. Sarbu má nárok na odstupné 5,4 miliónu dolarů, které mu má být vyplaceno v českých korunách. Manažer pocházející z Rumunska by měl s CME nadále spolupracovat, a to formou tvorby televizního obsahu. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám