Hlavní obsah

Šéf skupiny CME, jíž patří Nova, rezignoval

Právo, jp
Praha
Aktualizováno

Rumun Adrian Sarbu, generální ředitel mediální skupiny CME, která řídí v České republice televizi Nova, rezignoval na funkci. Zpráva se objevila ve středu v listu The Wall Street Journal.

Foto: Profimedia.cz

Adrian Sarbu

Článek

Důvody Sarbuova odchodu nebyly oznámeny. „CME je skvělá společnost plná talentovaných lidí. Jsem přesvědčen, že má namířeno k budoucím úspěchům. Moje mise v CME je splněna,“ uvedl ve svém prohlášení Sarbu.

Obávaný, tvrdý a neústupný šéf měl smlouvu až do roku 2016 – podepsal ji letos v dubnu. Zajišťovala mu základní roční plat 1,8 miliónu dolarů (zhruba 35,8 miliónu korun) plus bonusy.

Navíc měl připravený zlatý padák ve výši 3,6 až 5,4 miliónu dolarů (zhruba 71,6 až 107,5 miliónu korun). Spekuluje se však o tom, že odchod byl vyvolán z jeho strany. V tom případě asi nebude mít na zlatý padák nárok.

Sarbu zůstane zaměstnancem CME do 1. ledna 2014, aby došlo k bezproblémovému předání funkcí. Sarbuova nástupce vybere komise ředitelů, v jejímž čele bude člen představenstva CME Duco Sickinghe.

Ztráta se prohlubuje

CME v pololetí výrazně prohloubila ztrátu po zdanění na 150,1 miliónu dolarů (zhruba 2,9 miliardy korun). Ztráta byla čtrnáctinásobně větší než o rok dříve. Výnosy klesly o více než 16 procent na 317,3 miliónu dolarů.

Výsledky za samotné druhé čtvrtletí byly také slabší než před rokem. CME tento propad vysvětluje změnou obchodní politiky, která na počátku roku kvůli vyšším cenám reklamy odradila řadu dosavadních klientů, připomněla ČTK.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám