Hlavní obsah

Obchod ve Volarech jen pro otrlé. Inspekce ho kvůli otřesné hygieně zavřela

– Brno
Novinky, pit

Pohled pro silné povahy čekal na inspektory Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) při kontrole obchodu Trang Ngo Van ve Volarech. Kontrola zjistila mimo jiné myší trus v blízkosti pečiva a spatřila dokonce živou myš, uvedl Martin Štoll ze SZPI. Z toho důvodu došlo 22. srpna k uzavření prodejny.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

I takovýto obrázek se naskytl kontrole.

Článek

„Na prodejní ploše inspekce zjistila stopy přítomnosti škůdců, jednalo se o myší trus na policích v blízkosti pečiva a v místě s nabízeným ovocem a zeleninou. V zázemí prodejny byl nalezen masivní výskyt exkrementů a byla spatřena živá vitální myš,“ informoval Štoll.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Prostory provozovny nesplňovaly podmínky, které umožňují uchovat zdravotní nezávadnost potravin. Podle Štolla bude na místě uložený zákaz uvolněn, až provozovatel prokáže, že odstranil všechny zjištěné nedostatky.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Inspekce nařídila provozovateli provést celkový úklid, důkladnou deratizaci a likvidaci všech potravin poškozených přítomností hlodavců.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

„SZPI konstatovala, že dosud prováděná opatření na ochranu proti škůdcům byla neúčinná a nedostatečná a potravinářské prostory nebyly udržovány v čistotě a dobrém stavu,“ doplnil Štoll s tím, že s kontrolovanou osobou inspekce zahájí správní řízení o uložení sankce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám