Hlavní obsah

Drogerie dm stahuje dětskou výživu, může v ní být plast

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost dm drogerie markt stáhla z prodeje bio masozeleninový příkrm pro děti s názvem Babylove talíř těstoviny se zeleninou. Podle německého výrobce je totiž možné, že se do potraviny dostaly úlomky plastu. Stažená šarže má trvanlivost do 29. dubna 2014.

Foto: Drogerie markt

Stažená dětská výživa

Článek

Podle výrobce byl v balení o hmotnosti 250 gramů nalezen ve čtyřech případech kousek plastu, firma proto rozhodla stáhnout z prodeje celou šarži.

Zákazníci najdou informace v regálu, pokud někteří výrobek koupili, mohou jej vrátit v kterékoliv prodejně a společnost jim vrátí peníze.

Případem se zabývá i Státní zemědělská a potravinářská inspekce. "SZPI případ aktuálně došetřuje a zjistila, že na české prodejny distributor dodal 948 kusů, přičemž spotřebitelé mohou mít maximálně 145 kusů, zbytek je ve skladech. Toto číslo může být ještě nižší, protože prodejce dosud sčítá stažené kusy na pobočkách," uvedl mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám