Hlavní obsah

Polívka by mohl dostat zpátky část peněz ze své olšanské farmy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Herci Bolku Polívkovi svitla šance, že část peněz, které do olšanské farmy vložil, dostane zpět. Krajský soud v Brně totiž ve zvláštním přezkumném jednání uznal v případu konkurzu Farmy Bolka Polívky na Vyškovsku pohledávky za více než deset miliónů korun. Jsou mezi nimi i dvě hercovy pohledávky za téměř devět miliónů korun.

Foto: Petr Horník, Právo

Bolek Polívka na farmě v Olšanech.

Článek

Kromě Polívkových pohledávek, které jsou ale nezajištěné a v případě zpeněžení farmy nemají přednost, v pátek soud ještě uznal zejména pohledávku hercova přítele Alexandra Seidla ve výši 3,5 miliónu korun. Seidl je díky odkoupení zajištěné pohledávky UniCredit Bank ve výši 326 000 korun ve věřitelském výboru.

Neuspěl naopak s pohledávkou 7,5 miliónu, kterou podal přes rodinnou firmu CYGNET. Soud ji na návrh insolvenčního správce, který popírá její pravost, neuznal.

Někdejší hercova farma je v konkurzu, protože jako společnost nebyla schopna splácet pohledávky. Dosáhly výše 56 miliónů korun, soud prozatím uznal zhruba 50 miliónů. Účetní hodnota areálu je kolem 40 miliónů, podle odhadu insolvenčního správce společnosti Edl a partneři Michala Edla je však reálná prodejní cena 15 až 20 miliónů korun.

Vedle Seidla jsou členy věřitelského výboru stavební firma Kaláb a Regionální rada regionu Jihovýchod. Farma koncem června opět začala fungovat v omezeném provozu, hostům je k dispozici hotel a restaurace. Prodána má být patrně letos na podzim.

Reklama

Související témata:

Související články

Farmu Bolka Polívky poslal soud do úpadku

Populární herec a mim Bolek Polívka má velký problém. Jeho farma v Olšanech na Vyškovsku je v úpadku. Poslal ji tam brněnský Krajský soud kvůli osmimiliónovému...

Výběr článků

Načítám