Hlavní obsah

RWE podpoří Novou zelenou úsporám slevou na nový kotel

Právo, pro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V programu Nová zelená úsporám mohou letos poprvé žádat o dotaci i majitelé rodinných domů, kteří chtějí vyměnit kotel na tuhá paliva za efektivnější plynový zdroj. Novou možností je přechod na plynové kondenzační kotle.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Vlastníci domů, kteří s výměnou kotle provádějí i zateplení, mohou na kotel získat dotaci až 18 tisíc korun, pokud vymění kotel v již zatepleném domě, činí dotace 15 tisíc. Další slevu mohou získat zákazníci RWE, kdy mohou získat slevu 15 procent na kotle Viessmann.

„Pokud sečteme dotaci na nový kotel od programu Nová zelená úsporám 2013 a bonusy, jež poskytuje balíček výhod od RWE a Viessmann, může výsledná sleva dosáhnout téměř 25 000 Kč. To je skoro polovina nákladů na pořízení a instalaci nového kotle,“ sdělil Právu obchodní ředitel skupiny RWE Tomáš Varcop.

Chtějí oživit mrtvé přípojky

RWE chce dosáhnout toho, aby plyn začali používat i lidé, kteří přípojku mají, ale nevyužívají.

„Dosud nikdy nebylo tak výhodné připojit se k zemnímu plynu. Nabídkou chceme motivovat k přechodu na ekologický zemní plyn majitele domů, kteří mají zavedený plyn, ale přípojku nevyužívají. Takzvaných mrtvých přípojek evidujeme v distribuční síti 300 tisíc,“ uvedl Varcop.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám