Hlavní obsah

Ocelárna Evrazu zastavila provoz

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Až do 5. srpna zastavila společnost Evraz Vítkovice Steel provoz v ocelárně. Důvodem je nízký zájem na trhu a dostatečné zásoby. Zastavení provozu se dotklo zhruba 250 zaměstnanců, z nichž část zůstala od pondělí doma a pobírá 80 procent mzdy.

Foto: Evraz Vítkovice Steel

Odlévání oceli v ostravské hutní společnosti Evraz Vítkovice Steel

Článek

Společnost přerušila provoz ocelárny od 1. do 21. července, od 22. července do 5. srpna budou zaměstnanci čerpat řádnou dovolenou. „Důvodem je dostatečné předzásobení polotovary pro výrobu tlustých plechů,“ zdůvodnil zastavení provozu mluvčí Evrazu Jaromír Krišica. Dodal, že rozjezd ocelárny je plánován na 6. srpna.

„Na dodávkách surového železa z ArcelorMittal Ostrava jsme dohodnuti. Situace na trhu je stále taková, že nabídka převyšuje poptávku. Situaci nejlépe vystihuje fakt, že naše provozy pracují v současnosti na zhruba 65 procent,“ objasnil.

Podle mluvčího bude většina ze zaměstnanců ocelárny vypomáhat při plánované údržbě technologického zařízení ocelárny. „Část bude využita pro práci v jiných provozech a zbývající, minimální část zaměstnanců bude doma s 80procentní náhradou mzdy,“ vysvětlil.

Odstávka se týká více než 250 lidí. Kolik zaměstnanců však zůstane doma, Krišica neřekl. „To nejlze přesně říct, protože se budou během odstávky střídat,“ doplnil.

Společnost přerušila provoz v ocelárně už potřetí za posledních 12 měsíců. Poprvé ocelárna stála od loňského října do 3. ledna, další odstávka byla v dubnu. Důvody byly stejné jako v současnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám