Hlavní obsah

Modernizační práce se rozbíhají na dalším úseku dálnice D1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V rámci oprav nejstarší dálniční tuzemské tepny D1 začnou silničáři od pondělí pracovat na dalším úseku mezi Loktem a Hořicemi ve středních Čechách. V souvislosti s tím dojde k rozšiřování komunikace, takže bude částečně uzavřen pravý a odstavný pruh ve směru z Brna do Prahy.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Ilustrační foto

Článek

Jak připomněl Martin Novák z tiskového odboru ministerstva dopravy, uzavírka potrvá do 21. července.

V obou směrech by měly být zachovány dva pruhy, budou ale užší a bude omezena rychlost na maximálních 80 kilometrů v hodině. Ve směru na Prahu zůstane jeden jízdní pruh, druhý jízdní pruh se přes svodidla převede do protisměru, kde pro opačný směr zůstanou další dva užší pruhy, uvedlo v materiálu ke chválení uzavírky ministerstvo dopravy. V rámci této fáze oprav by měly zůstat v provozu všechny dotčené sjezdy z dálnice.

Opravy dálnice začaly před měsícem na dvou úsecích mezi Jihlavou a Větrným Jeníkovem a mezi Velkou Bíteší a Lhotkou. Na obou úsecích se ve směru na Prahu rozšiřují jízdní pruhy, což by mělo v případě prvního jmenovaného úseku trvat do poloviny června a u druhého zhruba o měsíc déle.

O víkendu se rovněž uskutečnila první kompletní dvanáctihodinová uzavírka dálnice, kterou si vyžádala demolice mostu v úseku mezi Humpolcem a Jihlavou. Od sobotních 20:00 do nedělní 08:00 bylo nutné tento úsek objíždět přes Havlíčkův Brod. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám