Hlavní obsah

Opravené složenky k dani budou stát asi dva milióny korun

Praha

Náklady na opětovné vytištění složenek k dani z nemovitosti, které obsahovaly chybné číslo bankovního účtu a byly rozeslány lidem, budou podle odhadů firmy Océ - Česká republika stát zhruba dva milióny korun. Uvedla to mediální zástupkyně firmy Lucie Stehlíková.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Firma Océ v uplynulých dnech rozeslala některým plátcům daně z nemovitosti složenky na úhradu daně s chybným číslem bankovního účtu. Nové složenky firma vytiskne a rozešle na vlastní náklady, vyplývá z dohody s Finanční správou.

„Dodavatel ponese veškeré vícenáklady související s touto situací a zajistí rozeslání nových složenek a omluvného dopisu všem ,postiženým‘ poplatníkům již v příštím týdnu, aby měli majitelé nemovitostí dostatek času pro zaplacení daně,“ uvedla mluvčí Generálního finančního ředitelství Petra Homolová.

„Počítáme s částkou kolem dvou miliónů korun. Jsme ovšem pojištěni a jednáme o proplacení částky z pojištění,“ řekla Stehlíková.

Během května přijdou skoro čtyři milióny složenek

Majitelé nemovitostí by neměli platit daň z nemovitosti na bankovní účty, které jsou uvedeny na složenkách rozesílaných v dubnu. Čísla účtu jsou totiž na nich chybná.

Homolová dodala, že všech 3,8 miliónu složenek, které budou vytištěny a majitelům nemovitostí doručeny v průběhu května, již obsahuje správné číslo bankovního účtu pro placení daně místně příslušnému finančnímu úřadu.

Finanční úřady zasílají poplatníkům složenky s uvedenou výší stanovené daně každoročně. Pokud celková daňová povinnost u jednoho správce daně činí méně než 30 korun, daň se neplatí. Nepřesáhne-li výše daně z nemovitostí částku 5000 korun, je celá daň splatná najednou ke konci května.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám