Hlavní obsah

Na pranýř se přilepily oslizlá tlačenka a jinak plesnivá niva

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Není snad týdne, kdy by se na webu potravinynapranyri.cz neobjevily potraviny označené jako nebezpečné. Tentokrát se jednalo namátkou o oslizlou a zkaženou tlačenku nebo plesnivou nivu.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Tlačenka měla nakyslou vůni a oslizlý nákroj.

Článek

Tlačenku tmavou objevila kontrola v litvínovské společnosti Maso Uzeniny CZ. Inspektory zarazilo, že masný výrobek nebyl označen žádnými údaji ani pokud šlo o datum použitelnosti nebo datum minimální trvanlivosti. Navíc měla tlačenka nakyslou vůni a oslizlý nákroj. „Kontrolovaná osoba nepředložila nabývací doklady k výrobku – dodací listy nebo fakturu,“ píše se na webu.

Ve stejné prodejně se nacházel i sýr Niva s plísní. Problém ovšem spočíval v tom, že se nejednalo o plíseň ušlechtilou. Výrobek opět nebyl označen žádnými údaji ani datem použitelnosti nebo datem minimální trvanlivosti. „Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování,“ uvedl web.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Ostruhy si nevysloužilo ani Chalupářské maso, které kontrola odhalila v pardubické společnosti Kubík. Jako výrobce je uvedena firma LE Jirny. Výrobek měl nakyslý zápach a oslizlý povrch, při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování. „Kontrolovaná osoba nebyla schopna doložit datum spotřeby výrobku,“ lze se dočíst na webu.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Další podrobnosti najdete ZDE.

Portál potravinynapranyri.cz spravuje ministerstvo zemědělství společně se Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí (SZPI). Upozorňuje na nejakostní, falšované a nebezpečné potraviny.

Reklama

Výběr článků

Načítám