Hlavní obsah

Aerolinky Ryanair začnou od června létat do Londýna z Ostravy

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Letiště Leoše Janáčka (LLJ) Ostrava se od června stane 180. letištěm, z něhož bude létat největší nízkonákladový letecký přepravce v Evropě, irská společnost Ryanair. Ta spojí Ostravu s londýnským letištěm Stansted.

Článek

„Je to teprve začátek, začínáme trasou do Londýna a uvidíme, co nám to přinese,“ uvedla při představení nové letecké linky marketingová manažerka Ryanair Henrike Schmidtová. Dodala, že na lince Ostrava – Londýn se bude létat třikrát týdně, vždy v úterý, čtvrtek a sobotu.

„Rádi bychom mezi Ostravou a Londýnem přepravili za rok 40 tisíc cestujících,“ poukázala s tím, že spolu s brněnským letištěm, kde také Ryanair v Česku ještě působí, chce společnost ročně přepravit 180 tisíc lidí.

Cena za první letenky mezi Ostravou a Londýnem se mají pohybovat kolem 20 až 30 eur, zájemci si je budou moci rezervovat už od pátku 8. února na webových stránkách společnosti. Ryanair provozuje 1500 linek denně a létá ze 180 letišť ve 28 zemích. V současnosti používá pouze letouny typu Boeing 737.

Ostravské letiště s lepšími výsledky

LLJ Ostrava loni odbavilo 288 393 cestujících, což je o 5,4 procenta více v porovnání s rokem 2011. V roce 2012 vzrostlo letišti také množství přepraveného nákladu o 46 procent, a to na 2585 tun, pravidelné cargo pak stouplo o 35 procent, z 1500 na 2300 tun.

Z LLJ v současnosti létají pravidelné linky do Prahy a Vídně. V únoru bude zahájeno letecké spojení mezi Ostravou a Tel Avivem, od března bude opět obnovena linka do Paříže a v letní sezóně má být Ostrava stejně jako loni letecky spojena s několika středomořskými destinacemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám