Hlavní obsah

Kellnerově ruské bance stoupl za tři čtvrtletí zisk téměř o polovinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruská banka Home Credit & Finance Bank (HCFB), patřící skupině PPF finančníka Petra Kellnera, za devět měsíců letošního roku zvýšila meziročně čistý zisk o 46 procent na 12,1 miliardy rublů (zhruba 7,6 miliardy korun). Banka patří v Rusku k hlavním poskytovatelům spotřebitelských úvěrů.

Článek

Banka za tři čtvrtletí oproti stejnému loňskému období zdvojnásobila celkový objem svých půjček na zhruba 186 miliard rublů. Objem vkladů vzrostl o 90 procent na 134 miliard rublů. Minulý měsíc banka úspěšně umístila na trhu euroobligace za půl miliardy dolarů.

HCFB je jedničkou na ruském trhu spotřebitelských úvěrů s více než čtvrtinovým podílem, na trhu úvěrů v hotovosti stoupla z pátého na třetí místo a naopak oproti minulému čtvrtletí klesla z osmé na devátou příčku na trhu úvěrových karet s tříprocentním podílem.

Distribuční síť HCFB nyní zahrnuje 874 poboček, více než pět tisícovek „mikrokanceláří“ – obvykle v podobě kancelářského stolu – a své úvěry nabízí i ve více než 64 500 prodejnách. Klientská databáze zahrnuje více než 24 miliónů lidí, z nichž 3,7 miliónu jsou aktivními zákazníky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám