Hlavní obsah

Nejstarší cestovní kancelář na světě prohloubila celoroční ztrátu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Celoroční hrubá ztráta britské společnosti Thomas Cook stoupla o více než pětinu na 485 miliónů liber (přes 15 miliard korun) kvůli dražším palivům. Oznámila to firma, která je podle agentury Reuters nejstarší cestovní kanceláří na světě.

Foto: Profimedia.cz

Cestovní kancelář Thomas Cook

Článek

Tržby společnosti ve finančním roce končícím v září klesly na 9,5 miliardy liber z předchozích 9,8 miliardy liber. Firma však upozornila, že v samotném čtvrtém finančním čtvrtletí zaznamenala výrazné meziroční zlepšení, a vyjádřila optimismus ohledně budoucnosti.

„Tyto (celoroční) výsledky odrážejí velké problémy, kterým jsme čelili v loňském roce. Skrývají však výrazné zlepšení, jehož jsme dosáhli ve čtvrtém čtvrtletí," uvedla generální ředitelka společnosti Harriet Greenová.

Thomas Cook se podobně jako další cestovní kanceláře potýká se slabou poptávkou v důsledku dluhové krize v Evropě. Firmu loni zasáhly rovněž negativní důsledky politických nepokojů v Egyptě a Tunisku a rozsáhlých záplav v Thajsku.

Thomas Cook ročně zajišťuje dovolenou zhruba 23 miliónům zákazníků. V Česku působí prostřednictvím dceřiné společnosti Neckermann Cestovní kancelář.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám